Nieuws
  Laatste update: 22-02-2017
   
  Verantwoorde herrie in het Dolhuys
van: - 03-02-2014 00:59
 
 
                                                      
 
 
   
  Grammy's 2014
van: - 27-01-2014 16:24
 
 

Veel jazz bij de grammy’s 2014

Dit jaar vielen er 82 grammy’s te verdelen. Met 410 genomineerden is de kans dus groot dat zich hieronder ook jazzartiesten bevinden. Maar anno 2014 is het jazzgehalte wel erg hoog.

Michael Bublé won Best Vocal Pop (?) Album met Tony Bennett en Dionne Warwick als genomineerden. Herb Alpert won Best Pop (?) Instrumental Album met Terence Blanchard, Fred Hersch, Donny McCaslin en Paquito D’Riviera als genomineerden. De prijs voor het Best Jazz Vocal Album ging terecht naar Gregory Porter. Genomineerden: Andy Bey, Lorraine Feather, Cecile McLorin, Tierney Sutton. Terri Lyne Carrington won Best Jazz Instrumental Album met Gary Burton, Gerald Clayton, Kenny Garrett en Christian McBride als genomineerden. Randy Brecker stak de prijs voor het Best Large Jazz Ensemble in zijn zak. Darcy James, het Brussels Jazz Orchestra, Alan Ferber en de Dave Slonaker Big Band als genomineerden. Beste Latin Jazz Album was voor Paquito D’Rivera. Buika, Roberto Fonseca, Omar Sosa en Wayne Wallace genomineerd. Clare Fisher won Best Instrumental Composition. Cuck Owen, Gordon Goodwin, Scott Healy en Vince Mendoza grepen naast de prijs. Gordon Goodwin won met On Green Dolphin Street de prijs voor het beste instrumentale arrangement. Onze Armin van Buuren lukte het net niet om de prijs voor het beste dance album in de wacht te slepen. Das geen jazz, hoewel er tegenwoordig wel weer op jazzmuziek mag worden gedanst.

 

 
                              
 
                                                                                       Grammy voor Gregory Porter

 

 
   
  Echte Rotterdammers
van: - 07-01-2014 15:37
 
 
                            
 
                                                      
De expositie  Echte Rotterdammers met het motto ‘wie denken we wel dat we zijn’ heeft het kaliber van een zwaar gemiste kans en dat is een eufemisme. Heinekenszand en Standdaarbuiten zouden het beter doen. De zogenaamde dynamische tentoonstelling lijkt een samenraapsel van overbodige stukken uit Het Museum Rotterdam (voorheen Historisch Museum Rotterdam) waarvoor geen plek meer is in het depot.
 
Als gevolg van het culturele afbraakbeleid van de Coolsingel is het Museum Rotterdam in het Schielandhuis gedwongen de deuren te sluiten. Het leek het de curatoren daarom een goed idee de collectie op andere locaties aan het publiek te tonen. De bezoekers moesten als het ware een spiegel voorgehouden worden en zien wat Rotterdam zo ontzettend Rotterdams maakt. Dat is dus pure armoede.
 
Er is een breedbeeldprojectie van een digitale maquette van de stad met door kinderen (subsidie!) ingekleurde blokjes, omdat het prijzige filmpje anders wel erg saai zou zijn. Er staat een colonne etalagepaspoppen met kleding die overal ter wereld gedragen wordt, vergezeld door een arsenaal van zeer interessante naaimachines.  
 
Er zijn foto’s van mensen die een bordje voor zich houden met daarop puur Rotterdamse leuzen, zoals ‘Echte Rotterdammers zijn echt’ of ‘Echte Rotterdammers lullen niet maar poetsen’. Een fenomeen dat een tijdje opgang deed kort na het bombardement, toen er echt wat te poetsen viel. Of andere clichés als ‘Echte Rotterdammers werken hard’ en ‘Echte Rotterdammers zijn trots op hun stad’. Alsof Nijmegen niet gebombardeerd is en iedereen uit zijn of haar neus zit te eten in het trotse Enschede.
 
De film 1000 jaar Rotterdam wordt gedraaid. Een mooi gemaakte documentaire, ware het niet dat de prent al bij een vorige expositie is vertoond. Er hangen een paar fascinerende schilderijen, die om een toelichting vragen, maar vrijwel alle tablets (modern!) doen het niet. Niemand heeft de moeite genomen om ze te resetten.
 
In het museumcafé smaakt het Rotterdamse koekje bij het bakkie pleur uit een thermoskan zoals het Rotterdamse water na de strenge winter van 1963 en Martin van Waardenberg oreert over het taalgebruik van de Rotterdammers. Een onvermijdelijk fenomeen dat niet ech(t) iets is om trots op te zijn en bovendien, een betoog dat al een paar keer is uitgezonden door de lokale radio.
 
Het absolute hoogtepunt van de tentoonstelling is een stapeltje kartonnen dozen met daarop een aantal waarschuwingsbordjes, die moeten aantonen dat het Rotterdam gevoel in de lift zit, maar of die lift naar boven gaat is de vraag.
 
 
 
Nog tot 16 maart 2014 
 
 
Maar volgens de Ruige Gids: 

Top 10 beste steden ter wereld om in 2014 te bezoeken

1 Rio de Janeiro - Brazilië
2 Sarajevo - Bosnië-Herzegovina
3 Liverpool - Engeland
4 Umea - Zweden
5 Lviv - Oekraïne
6 Marseille - Frankrijk
7 Almaty - Kazachstan
8 Rotterdam - Nederland
9 Glasgow - Schotland
10 Portland - Verenigde Staten         
 

en places to go volgens de New York Times is, na dorpen die liggen in Australië, Vietnam, Ecuador, Namibië, Albanië, Zuid-Afrika, Nieuw zeeland, LA USA op

10. Rotterdam, the Netherlands

First-class architecture in the Netherlands’ second city.
Post-World War II reconstruction has changed the face of one of Europe’s largest ports, where striking, cubed architecture gives shape to the most modern skyline in the country. But it’s not done yet. This is a banner year for ribbon cuttings to celebrate both new and reconfigured space: An overhaul of Rotterdam Centraal  train station (scheduled for completion in March) has already unveiled a new shop-lined pedestrian passageway and the city’s first Starbucks. The renovated Kunsthal museum reopens in February. François Geurds, chef of the two-Michelin-starred restaurant FG, opens another restaurant this month. Come October, the massive arch of the Markthal, whose interior displays 3-D food photographs, becomes the country’s first indoor food hall. Need a launching pad? Check into a brand-new gem: the Rem Koolhaas-designed nhow hotel. — ELISA MALA
 
Morgen gewoon weer naar je werk (hoezo second city) en je muil houden.                 
 
   
 
van: - 07-01-2014 15:25
 
   
   
  Crisis, de mooiste tijd van het jaar
van: - 07-01-2014 15:24
 
   
 
.: © 2006 Skala Lokala :.