ZE ZEG, HIJ ZEG
door Hans Zirkzee

How deep is your love?

Leven in een permanente staat van onmin met de rotterdamse kunststichting is wel handig. Vooral tijdens het neuken. Om je orgasme uit te stellen denk je gewoon aan de pop- en jazzmedewerkster Paulette Verbist en je kunt nog uren doorgaan. Ook de leden van de gemeenteraad vertragen de opwinding enorm. Wat zijn die gasten lelijk! De commissie Algemene Zaken bevordert het voorkomen van een voortijdige zaadlozing. De afgekloven nagels van Hans Kombrink, het gebit van Ruud van Middelkoop, en je hoeft niet meer aan rottende vissenkoppen of lege vuilniscontainers te denken tijdens de daad. Wil je op je vrije avond eindeloos masturberen, dan fantaseer je de voltallige gemeenteraad en de climax blijft gegarandeerd uit. Volksvertegenwoordigers zijn absoluut niet sexy. Dat verklaart misschien de groeiende kloof tussen de burgers en de politici.
Sommigen van hen doen een poging. De deelraadvoorzitters van Centrum-Noord en Delfshaven paraderen nog wel eens over het naaktstrand in 's Gravenzande. Zelfs de fractievoorzitter van het CDA lag in zijn blote kont langs de vloedlijn. Niet echt geil. Toen hij mij zag trok ie haastig de broek weer aan. Politici zijn uitermate geschikt om je lustgevoelens te temperen, behalve als je weet wat ze in hun vrije tijd uitspoken. Er werd niet voor niets zo heftig gereageerd op het schilderij van Neelie. Toch begrijp ik al die commotie niet. Ze stond er best voordelig op.
Men zegt dat alles altijd eerder gebeurt in Rotterdam. Dan kan de rest van Nederland de borst en heuvelrug alvast nat gaan maken. Stel je voor: de kroegen dicht om 11 uur, terrassen van 1 meter 80, de discotheken pleitte, een bierverbod op de belangrijkste winkelstraat, de coffeeshops de nek omgedraaid, alle oefenruimtes naar de kloten, vibrerende bruggen, het bombardement, de alles overheersende Albert Speer architectuur, de derde colonne, één galerie, één theater, één krant, één partij, één regentenkliek, overal hard werken, overal stank, overal bureaucratie, geld, geld en nog eens geld, totale verkeerscongestie, corruptie, fraude en jatwerk, geen creativiteit, niet meer over straat durven, no go area’s, politici die hun aftreden drie, vier, zelfs vijf keer aankondigen en neo nazi’s die ongestoord kunnen vergaderen in een gereformeerde kerk. Wat heeft dit alles met muziek te maken?
Niets, maar het wordt wel tijd voor een ander geluid in Rotterdam.